Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt. Autorităţile spaniole evacuează oamenii de pe insula La Palma

Spread the love

Autoritățile spaniole au accelerat evacuările pentru 1.000 de persoane care locuiesc în apropierea muntelui, transmite euronews.com. 

La Palma este o insulă vulcanică care aparţine de arhipeleagul Canare. După o serie de cutremure care au atins magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter în parcul naţional Cumbre Vieja din sudul insulei, locul unde se află vulcanul care poartă acelaşi nume, autorităţile au decis evacuarea persoanelor aflate în apropiere.

Persoanele vulnerabile şi animalele au fost evacuate din Las Manchas, Fuencaliente, La Bombilla, El Remo şi Puerto Naos, au anunţat autorităţile locale. Insulele Canare rămân însă sub alertă galbenă, care este a doua din sistemul celor patru tipuri de alertă, în ordinea de la cea mai slabă la cea mai severă, transmite Hotnews.ro.

Autorităţile nu au hotărât evacuarea generală a celor aproximativ 35.000 de oameni care locuiesc în apropierea vulcanului.
Vineri, autorităţile le-au recomandat oamenilor din zonele din apropierea vulcanului să pregătească un rucsac cu resursele necesare şi un telefon mobil pentru situaţia în care va fi ordonată evacuarea.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments