Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Sunt optimist și am doar gânduri pozitive."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea avea termen de valabilitate mai lung

Spread the love

Conducătorul companiei, Alex Gorsky, spune că în acest moment există suficiente seruri şi atenţia trebuie mutată pe modul în care sunt ele distribuite dar şi pe creşterea intervalului de valabilitate pentru a nu ajunge în situaţia în care vor trebui aruncate doze de vaccin.

Și medicul american Anthony Fauci a spus că FDA analizează deja această posibilitate şi încearcă să stabilească dacă aceste termene pot fi prelungite sau nu şi cum ar putea fi ele administrate corect dacă termenul va fi prelungit.

Majoritatea statelor americane care au primit vaccin de la această companie au folosit mai puţin de jumătate, iar din cauza încetinirii campaniei de vaccinare, aceste doze s-ar putea pierde.

Între timp, vaccinul Johnson & Johnson este pe cale să devină preferatul românilor, după cum reiese din statistici. Miercuri, 9.380 de oameni s-au vaccinat cu Johnson & Johnson.

România a primit până acum mai mult de 500.000 de doze de vaccin de la această companie şi au fost folosite peste 185.000 de doze.

Cel mai probabil, pentru acest vaccin nu vor exista probleme de stocare. Valeriu Gheorghiţă a spus că, dacă se va strânge prea mult vaccin Pfizer, vom face un stoc, pentru că nu se ştie dacă va fi nevoie de a treia doză.

În privința celui de la AstraZeneca, acesta este posibil să ajungă pe lista donaţiilor sau la vânzare, printr-un mecanism european creat special în acest scop.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments