Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

USR reia vineri negocierile pentru refacerea coaliției

Spread the love

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că vineri  urmează  o nouă întâlnire cu liderii PNL și UDMR, după esecul negocierilor de ieri cu liderii PNL, UDMR si ai minoritatilor.

„Prioritatea pentru formarea unui guvern este refacerea coaliției” a spus Dacian Cioloș. „Nu e timp de emoții și sentimente” spune premierul desemnat dupa esecul rundei de negocieri prin care a incercat sa obțina sprijinul PNL și UDMR pentru formarea viitorului guvern. De partea sa, președintele PNL Florin Cîțu spune că nu s-a ajuns la nicio concluzie. El a subliniat că PNL a participat la discuții „din respect pentru români”. Și președintele UDMR, Kelemen Hunor spune ca a constatat o lipsă de încredere fără care e greu să construiești. „ nu mai putem schimba moțiunea de cenzură, nici alăturarea de AUR, dar trebuie să schimbăm viitorul”, a adăugat Kelemen Hunor.

Biroul Național USR a discutat toate scenariile după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României şi a decis convocarea Comitetului Politic duminică, 17 octombrie. Singurul punct de pe ordinea de zi este analiza și aprobarea programului de guvernare și a echipei guvernamentale, se arată într-un comunicat al USR.

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide”, a declarat Dacian Cioloş.

Premierul desemnat are timp până miercuri să formeze o majoritate. În cazul in care acest lucru nu va fi posibil, USR este pregătit să-și facă echipa pentru un guvern minoritar.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments