Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Un supraviețuitor al Covid-19 mărturisește: M-a marcat ușurința cu care se moare

Spread the love

Clujeanului i-a rămas întipărită în minte ușurința cu care oamenii din jur decedau, fără semne clare, scrie Mediafax.

Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, spune Josef Balla, în vârstă de 46 de ani.

Bărbatul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în noiembrie 2020. A stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire.

Odată ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai mult de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI.

Apoi, chinul a durat mai bine de două luni. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Imediat ce a fost posibil, toată familia s-a vaccinat. El și cele două fiice, de 15 și 18 ani, s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca.

Ne-am bătut să prindem vaccin, că în perioada aceea era problemă cu vaccinul. Asta e singura șansă: în orice țară s-au vaccinat. Orice stat și-a vaccinat structurile. Atunci, eu, ca simplu om, de ce să nu mă vaccinez? Altă șansă nu avem și nici nu o să avem. Poate pe viitor, dar, deocamdată, în afară de vaccin nu există altă soluție”, a mai spus Josef Balla, rememorând ceea ce consideră cea mai grea perioadă a vieții sale.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments