Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Turiștii români sunt bineveniți în Grecia de vineri, 16 aprilie

Spread the love

Claudiu Năsui a afirmat că a discutat cu ambasadoarea Greciei din România și din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, cu nişte condiţii „acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR”.

”Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net (formularul de localizare PLF), un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a explicat Năsui.

Ministrul Turismului a explicat şi condiţiile pentru ca la revenirea din Grecia în ţară turiştii români să nu intre în carantină.

„La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU (lista galbenă), atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Claudiu Năsui.

Turiştii din alte state UE, inclusiv Marea Britanie și Serbia, vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat luni viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Condițiile sunt aceleași: vaccin sau PCR negativ.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

„Sperăm că acest certificat de vaccinare la nivelul Uniuni Europene va fi pus în aplicare până în iunie”, a declarat Zacharaki.

În 2020, cel mai prost an înregistrat vreodată pentru turism la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, doar 7,4 milioane de persoane au călătorit în Grecia, mai puţin decât în orice moment al crizei sale economice de un deceniu.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments