Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Turism: 100 de milioane de posturi dispar din sector

Spread the love

În timp ce unii occidentali vaccinați vor descoperi, vara aceasta, plajele din Thailanda, ruinele de la Machu Piccu ori vor face safari în Kenya cel mai frapant va fi ceea ce nu vor mai vedea – turism de masă și micile mâini care întrețineau în mod normal turismul globalizat, evaporat odată cu pandemia de Covid-19. 

 

Este vorba de femeile de menaj, artizanii, fotografii de pe stradă, gardienii din parcări, șoferii, ghizii, vânzătorii de tricouri imprimate cu obiective locale, profesorii de scufundări. 

 

Întregul ecosistem construit de turismul de masă, unul pe alocuri deloc benefic, s-a dispersat spre alte sectoare iar reconstrucția lui va lui foarte lenta.

 

Nici nu e nevoie să ne deplasăm la celălalt capăt al lumii pentru a constata impactul social al închiderii frontierelor. În Franța se poate observa foarte bine acest lucru. 

 

Diferența este impactul pe care îl are în țările mai puțin dezvoltate unde nu există o plasă socială iar turiștii locali lipsesc. 

 

Scăderea cu 74 % a numărului de vizitatori internaționali, în 2020, a provocat închiderea a 62 de milioane de locuri de muncă, estimează Consiliul Mondial pentru Turism (WTTC). La care se adaugă posturile ce sunt susținute de manieră artificială de guverne și a căror viitor este incert odată ce robinetul va fi oprit.

 

Organizația Mondială a Turismului (OMT) estimează că deocamdată vedem doar o parte a icebergului și că numărul de locuri de muncă distruse de criză va depăși 100 de milioane. 

 

În Europa, Asia-Pacific și America, activitatea turistică reprezenta 10%  din piața muncii înainte de criză. Un post din patru, creat între 2014 și 2019 era în acest sector.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments