Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Primesc cu bucurie toate lucrurile bune în viața mea."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României
Mocăniţa

Trenul cu aburi Mocăniţa, Cimitirul Vesel din Săpânţa şi bisericuţele din lemn aflate în patrimoniul UNESCO

Spread the love

Destinaţiile favorite în sezonul estival din judeţul Maramureş sunt pensiunile rurale, trenul cu aburi Mocăniţa, Cimitirul Vesel din Săpânţa şi bisericuţele din lemn aflate în patrimoniul UNESCO, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania (ANTREC), filiala Maramureş, Livia Sima.

Sima a remarcat şi efortul constant al proprietarilor de pensiuni în a crea un standard de calitate înalt, plus redeschiderea Aeroportului Internaţional Baia Mare pentru rute interne-externe şi zboruri charter.

„Pensiunile rurale, unele mult îmbunătăţite din punctul de vedere al confortului şi condiţiilor de cazare-relaxare, sunt printre cele mai căutate pe durata vacanţei de vară, care în multe cazuri se prelungeşte până la jumătatea lunii septembrie. Majoritatea proprietarilor de pensiuni rurale medii sau mari au efectuat în ultimii ani investiţii serioase în îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, îndeosebi cu piscine în aer liber sau acoperite, în cazul unor resorturi mari. Toate aceste investiţii au determinat o creştere a numărului de turişti români şi străini, pe lângă păstrarea gastronomiei locale, dar şi transilvane. Turismul rural maramureşan se transformă de la un la altul, iar odată cu redeschiderea zborurilor pe Aeroportul Baia Mare, accesul din şi înspre Maramureş pentru o anumită categorie de turişti e mult mai lejer, inclusiv la sfârşit de săptămână, pentru două-trei zile de vacanţă”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiştii preferă să vadă pe durata unei săptămâni de vacanţă Cimitirul Vesel din Săpânţa, trenul cu aburi Mocăniţa, dar şi bisericuţele din lemn aflate în patrimoniul UNESCO.

„Preferatele turiştilor rămân şi-n această vară obiective turistice renumite care se identifică oarecum cu imaginea Maramureşului: Cimitirul Vesel din comuna Săpânţa, mănăstirea din lemn din aceeaşi localitate, cele opt bisericuţe din lemn, vechi de sute de ani, aflate în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi o plimbare de o zi în defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului cu trenul Mocăniţa, tren care e tractat de o locomotivă cu aburi. Turiştii dornici de o aventură inedită pot opta pentru o cazare limitată în vagoanele staţionare ale trenului – hotel Carpatia Express -, pe o linie ferată în gara de plecare-sosire a trenului Mocăniţa. A devenit o pasiune pentru turiştii care ajung pentru prima dată în judeţ să încerce o excursie de o zi cu trenul Mocăniţa, indiferent de condiţiile meteorologice”, a declarat Livia Sima.

Reprezentanta ANTREC a mai precizat că anual pe durata verii în judeţul Maramureş ajung câteva zeci de mii de turişti români şi străini, unii aflaţi în călătorii de circuit care se prelungesc în Bucovina, Delta Dunării şi Braşov, în timp ce o mare parte preferă să petreacă o întreagă vacanţă la ţară.

Proprietarul unei pensiuni rurale din localitatea Săliştea de Sus a precizat pentru AGERPRES că preţul unei cazări all-inclusive oscilează între 80, 140 şi 210 lei, în funcţie de solicitările turistului, însă rezervările pe durata verii au fost efectuate încă din martie-aprilie, pentru siguranţa locurilor, îndeosebi pentru cei care petrec mai mult de şase zile în judeţ.

Știre: Agerpres
Foto: Sputnik

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments