Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

SUA: Arestările de migranţi la frontiera cu Mexicul este la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

Spread the love

Mai mult de 172.000 de persoane au fost arestate de poliţia de frontieră luna trecută, după ce au încercat să intre ilegal pe teritoriul american, cu 71% mai multe decât în februarie.

Printre acestea se numără tot mai mulţi minori izolaţi, al căror număr s-a dublat într-o lună, ajungând de la circa 9.400 la peste 18.600, potrivit cifrelor Serviciul Vamal şi de Protecţie a Frontierei – CBP al SUA.

Cea mai importantă creștere se înregistrează cu toate acestea în rândul migranţilor sosiţi în familie, care au ajuns de la circa 20.000 în februarie la 53.823 în martie, potrivit „Agerpres”.

Fiind acuzat de republicani că a creat o „chemare” la graniță, președintele Joe Biden a minimizat situația și și-a apărat politicile. ”Se întâmplă la fel la fiecare început de an, dar vom rezolva situația”, a declarat președintele american în prima conferință de presă de la preluarea mandatului.

Amintim, președintele a delegat-o miercuri pe vicepreședinta Kamala Harris să rezolve problema delicată a afluxului de migranți la frontiera SUA-Mexic, potrivit AFP. „Vă dau o sarcină dificilă… Ea a fost de acord să conducă acest efort diplomatic„, a adăugat el, referindu-se la discuțiile cu Mexicul, dar și cu El Salvador, Honduras și Guatemala.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments