Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

SUA acuză posibile nereguli în alegerile parlamentare din Rusia

Spread the love

Departamentul de Stat de la Washington a scris într-un comunicat postat pe site-ul oficial:

Alegerile parlamentare din Federaţia Rusă s-au desfăşurat în condiţii care nu sunt favorabile procedurilor libere şi corecte. Utilizarea de către Guvernul rus a legilor contra «organizaţiilor exrtremiste», contra «agenţilor străini» şi a «organizaţiilor indezirabile» a limitat sever pluralismul politic şi i-a împiedicat pe cetăţenii ruşi să îşi exercite drepturile civice şi politice”.

Restricţiile impuse de Guvernul rus, precedate de eforturi extinse în scopul marginalizării personalităţilor politice independente, au împiedicat şi monitorizarea alegerilor de către Oficiul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), precum şi de către Adunarea Parlamentară a OSCE, afectând transparenţa, care este esenţială pentru alegeri corecte„, mai scrie Departamentul de Stat.

Cerem Rusiei să îşi onoreze obligaţiile internaţionale de a respecta drepturile omului şi libertăţile fundamentale şi să înceteze campania de presiuni asupra societăţii civile, opoziţiei politice şi presei independente. În plus, nu recunoaştem organizarea alegerilor pe teritoriul ucrainean suveran şi reafirmăm susţinerea neclintită pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei„, subliniază aceiași oficiali americani.

De asemenea, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au denunţat nereguli produse în scrutinul parlamentar din Rusia.

Amintim, Partidul Rusia Unită – conservator, naţionalist, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,84% din voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat în Rusia.

Partidul Comunist, de extremă-stânga, se clasează pe locul al doilea, cu 19,56% din voturi, a anunţat după numărarea a 99,7% din voturi Comisia Electorală Centrală din Rusia.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments