Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Studiu: Anticorpii împotriva virusului SARS-CoV-2 se transmit de la mamă la bebeluș

Spread the love

Dr. Dustin Flannery, neonatolog la Spitalul de Copii din Philadelphia şi colegii săi au studiat peste 1.400 de mame şi bebeluşi. Ei au descoperit că anticorpii IgG au fost transferaţi prin placentă în cazul a 72 de gravide infectate cu Sars Cov-2 din 83.

Mai mult, niciunul dintre copiii mamelor infectate nu a dezvoltat infecţie cu coronavirus.

„Ar putea anticorpii materni să ajute la întârzierea apariţiei infecţiei sau să protejeze copilul de la infecţia severă cu COVID-19?”, se întreabă dr. Flor Munoz, un virolog de la Colegiul de Medicină Baylor, citat de Mediafax.ro.

Nou-născuţii sunt vulnerabili la infecţii şi orice protecţie ar fi binevenită, spune medicul Flor Munoz. Dar se ştie, de asemenea, că anticorpii împotriva altor viruşi, cum ar fi gripa sau tetanosul, se epuizează rapid atunci când sunt transferaţi de la mamă la făt în timpul sarcinii, deci ar fi important de studiat când şi cum să fie vaccinaţi sugarii, a spus Munoz.

Specialișii din SUA recomandă imunizarea copiilor împotriva gripei la şase luni, de exemplu, chiar dacă mamele au fost vaccinate în timpul sarcinii. De asemenea, femeile însărcinate sunt sfătuite să se vaccineze antigripal atât pentru protecţia lor, cât şi a bebeluşilor.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments