Residence

Soluția Primăriei Cluj-Napoca pentru trotinetele electrice lăsate în mijlocul drumului

Spread the love

Soluția Primăriei Cluj-Napoca pentru trotinetele electrice lăsate în mijlocul drumului

Trotinetele electrice lăsate de către utilizatori în locuri nepermise din Cluj-Napoca vor fi ridicate de Primărie. Avertismentul vine de la primarul Emil Boc, care spune la RFI că acest tip de transport alternativ trebuie încurajat, dar și reglementat mai bine.

Primarul Emil Boc spune că situația trotinetelor electrice din Cluj-Napoca trebuie reglementată mai bine: ”Această modalitate alternativă de transport nu trebuie ignorată și eu personal o susțin, nu sunt împotriva ei, dar sunt pentru reglementare clară și fără echivoc. Aceste firme au făcut câteva gesturi incorecte față de administrațiile locale, pur și simplu au năvălit, fără să aibă aprobarea propriu-zisă, dar nu-i nimic, toate la timpul lor. Acum ei plătesc o taxă, pe care am impus-o, de ocupare a domeniului public, potrivit legii și suntem prima municipalitate din România care a pus în dezbatere publică un regulament de funcționare”.

”Aici regulile sunt foarte clare și precise, adică unde pot fi amplasate de către operatori trotinetele, unde pot fi lăsate de către cei care le utilizează, deci nu pe trotuare care au lățime mai mică de doi metri, nu în stații de transport în comun, nu pe treceri de pietoni, nu în zonele aglomerate. Și atenție: dacă trotinetele sunt amplasate sau sunt lăsate în alte locații decât cele menționate sunt ridicate de municipalitate și se plătește amendă de către operator, la fel cum se plătește pentru ridicarea mașinii, când ai lăsat mașina într-un loc nepermis”, precizează primarul municipiului Cluj-Napoca.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments