Residence

Scheletul unui T-Rex, scos la licitație cu până la 8 milioane de dolari

Spread the love

Un schelet de Tyrannosaurus Rex, în vârstă de 67 de milioane de ani, numit „Stan”, va fi scos la licitație de casa Christie’s luna viitoare și ar putea aduce între 6 și 8 milioane de dolari, conform CNBC. Fosila se va vinde dezasamblată, iar cumpărătorul trebuie să o refacă după schema originală.

Fostul uriaș dinozaur carnivor „Stan” este una dintre cele circa 50 de fosile de acest fel descoperite vreodată și a fost expus muți ani la Black Hills Institute of Geological Research, din Dakota de Sud.

Este și una dintre cele mai complete fosile de T-Rex găsite vreodată, cu 188 de oase și cu dinți de peste 11 centimetri lungime.

A fost deseori folosit ca model pentru figurine și reprezentări ale dinozaurului, făcând parte inclusiv din decorurile primei părți a seriei de filme „Jurassic Park”, regizată de Steven Spielberg.

Scheletul a fost găsit în 1987, de paleontologul amator Stan Sacrison, de unde și numele fosilei, în Formația Hell Creek, parte a unei zone care se întinde din Dakota de Nord și Dakota de Sud până în Wyoming și Montana.

Inițial, a fost identificat greșit ca un Triceratops, dar în 1992 paleontologii institutului l-au recunoscut ca fiind T-Rex.

Experții paleontologi spun că T-Rex, care ar fi cântărit între 7 și 8 tone la vârf, a a avut o viață dificilă și violentă. El a suferit o ruptură a gâtului, cu două dintre vertebre sudate între ele și o a treia imobilizată. De asemenea, avea craniul și în coastele străpunse.

Tranzacțiile cu fosile, meteoriți și alte trofee din zona științelor naturii au fost numeroase, dar un T-Tex este o raritate și ar putea atrage un public de ofertanți bogați din întreaga lume.

Recent, o altă fosilă de T-Rex vândută la licitație a fost „Sue”, găsită și în Dakota de Sud, care s-a vândut cu 8,36 milioane de dolari în 1997.

A fost achiziționată de un consorțiu care a inclus McDonald’s și Walt Disney World Resort și a donată Muzeului de Istorie Naturală din Chicago.

Acum, cumpărătorul lui „Stan” va primi toate cele 188 de oase și structura de sprijin, dar scheletul va trebui asamblat. Casa Christie’s a spus că acesta va putea lucra cu compania care a asamblat fosila, pentru a o demonta și a o reasambla în forma inițială.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments