Residence

Rusia: Cu două vaccinuri anti-COVID-19 anunțate, Moscova recomadă autoizolarea bătrânilor

Spread the love

Rusia: Cu două vaccinuri anti-COVID-19 anunțate, Moscova recomadă autoizolarea bătrânilor

Moscova se confruntă cu o nouă creştere a numărului de infectări cu coronavirus, așa că autoritățile le cer celor în vârstă de peste 65 de ani să se izoleze la domiciliu, iar companiilor să recurgă la telemuncă. În august, președintele Putin a anunțat, cu mare pompă, că Rusia a dezvoltat ‘primul’ vaccin contra COVID-19. Realizarea unui al doilea ser a fost anunțată marți.

‘Moscoviţii în vârstă de peste 65 de ani şi tinerii suferinzi de boli cronice nu trebuie să mai iasă din locuinţele sau din grădinile lor’, a scris primarul Serghei Sobianin pe site-ul său.
El le-a cerut vârstnicilor să-şi limiteze contactele cu apropiaţii, recomandând ca aceştia să se ocupe de cumpărături şi de formalităţi în locul lor, transmite AFP preluată de Agerpres.
În plus, primarul le-a cerut firmelor care au această posibilitate să recurgă din nou la telemuncă, după ce majoritatea şi-au reluat activitatea în birouri în timpul verii.
‘Vă rog şi vă recomand să transferaţi un maximum de personal în munca de la distanţă’, a spus Sobianin.

La Moscova, principalul focar de epidemie din ţară, au fost în vigoare măsuri stricte de izolare între sfârşitul lui martie şi începutul lui iunie, fiind introdus un permis de circulaţie pentru justificarea deplasărilor indispensabile.
Ulterior, autorităţile au considerat situaţia stabilă. Purtatul măştilor şi mănuşilor în locurile publice, deşi obligatoriu, era de altfel tot mai puţin respectat şi controlat.
Joi însă, Moscova a anunţat cel mai mare număr de contaminări pe o zi înregistrat de la finalul lui iunie, cu 1.050 de cazuri, precum şi o creştere cu 30% a spitalizărilor zilnice pe o săptămână.
La nivelul întregii ţări, Rusia a raportat, conform statisticilor de joi, un total de 1.128.836 de infectări şi 19.948 de decese de la începutul crizei.

În Rusia, luna și vaccinul anti-covid-19

Președintele Vladimir Putin a anunţat la începutul lui august, cu mare pompă, că Rusia a dezvoltat ‘primul’ vaccin contra COVID-19, prin centrul de cercetare Gamaleia din Moscova.
Deşi lăudat de șeful statului, vaccinul a fost primit cu scepticism de oameni de ştiinţă şi de OMS, având în vedere că produsul nu fusese testat decât pe câteva zeci de persoane, iar afirmaţiile Rusiei nu au putut fi verificate din surse independente.   

Mai mult, la începutul acestei săptămâni, Rusia a anunțat că intenţionează să înregistreze până pe 15 octombrie cel de-al doilea vaccin potenţial împotriva maladiei COVID-19. Acesta a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui specialişti au finalizat testele în fază incipientă pe pacienţi umani, săptămâna trecută, scria marţi agenţia de presă TASS, care cita agenţia sanitară rusă Rospotrebnadzor.
 

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments