Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Rugby: Suspendare 32 de săptămâni pentru insultă rasistă: “Am să-ți dau foc, mâncător de banane!”

Spread the love

Aripa Christian Ambadiang de la Nevers a scris într-o postare pe Instagram că în meciul cu Provence Rugby din Pro D2 de pe 3 septembrie, a auzit în spatele lui vocea unui jucător spunând: “Am să-ți dau foc, mâncător de banane”.

Ambadiang, 22 de ani, originar din Camerun, nu l-a numit pe cel care l-a insultat, dar la numai câteva zile Radosavlevic a recunoscut în mod spontan pe rețelele sociale că el a fost acela care a spus cuvintele menționate de Ambadiang.

Imediat, Federația Franceză de Rugby și Liga Națională de Rugby, care organizează competițiile pentru profesioniști, au lansat o investigație și la o înfățișare în fața comisiei de disciplină Radosavlevic și recunoscut greșeala și și-a cerut scuze. Comisia a ținut cont de aceasta și de lipsa de antecedente disciplinare și a redus pedeapsa prevăzută de regulament de 52 de săptămâni la 26 de săptămâni de competiție, ceea ce înseamnă efectiv 35 de săptămâni, suspendarea terminându-se pe 26 aprilie 2022.

Clubul Provence și-a cerut la rândul său scuze lui Ambadiang, dar reacția în media socială a fost drastică: “Suspendare pe viață pentru această scursură” a scris fundașul echipei Irlandei, Simon Zebo, al cărui tată este originar din insula caraibiană Martinica. Aripa fijiană Nemani Nadolo, de la Leicester, a scris doar Say no to racism pe Twitter.

Radosavlevic, în vârstă de 32 de ani, care evoluează pe post de mijlocaș la grămadă, a fost o mare speranță a rugby-ului francez, fiind căpitanul echipei U20 în 2008. El a jucat timp de nouă ani la Clermont Auvergne cu care a câștigat două campionate ale Franței și apoi la Castres, tot în prima ligă, înainte de a se transfera la Provence în liga a doua.

Ironia face ca și el să provină dintr-o familie de imigranți, bunicul său patern venind din Serbia în Franța.   

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments