Residence

Rugby: Racing 19 Saracens 15 în semifinala Cupei Campionilor

Spread the love

Racing 92 Paris este prima echipă calificată în finala Cupei Campionilor Europeni, după victoria cu 19 – 15 în fața deținătorilor trofeului, Saracens. În cealaltă semifinală se întâlnesc Exeter Chiefs și Stade Tolousain.

Pe superba arenă acoperită La Defence din capitala Franței, în fața a numai 1000 de spectatori acceptați în condițiilor restricțiilor severe imouse din cauza pandemiei de Coronavirus, gazdele au trebuit să aștepte 77 de minute pentru a se impune în fața unei echipe ajunse la capăt de drum, după penalizarea și retrogradarea în liga secundă, ce-o va priva pe minimum doi ani de prezența în Cupa Campionilor.

În acel minut, cu scorul 15 – 12 în favoarea Saracens, mijlocașul la deschidere Finn Russell, a dat un mic șut de urmărire ăeste apărarea oaspeților, centrul Virimi Vakatawa a prin balonul din zbor și după o cursă de 30 de metri a pasat, balonul a ajuns la aripa Juan Imhoff, care a sprintat până în but marcând singurul eseu al meciului, transformat de mijlocașul la grămadă Maxime Machenaud.

Până atunci dominarea gazdelor fusese sterilă și meciul, extrem de nespectaculos s-a redus la o apărare fermă a Saracens care au profitat de greșelile parizienilor, marcând de cinci ori prin mijlocașul la deschidere Alex Goode, față de patru pentru Racing, trei prin mijlocașul la grămadă Teddy Irribaren și una prin înlocuitorul său Machenaud. 

E sfârșitul unei ere pentru Saracens, de trei ori campioni ai Europei în ultimii cinci ani și de cinci ori campioni ai Angliei în ultimii 10 ani. 

Racing va juca pentru a treia oară în cinci ani în finala Cupei Campionilor unde va întâlni pe învingătoarea meciului din Exeter Chiefs și Stade Tolousain care se dispută sâmbătă.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments