Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Raed Arafat: Certificatul verde ar putea fi cerut la restaurant, mall și la nunți

Spread the love

Dr. Arafat, întrebat miercuri seara la Digi 24 dacă va fi nevoie de certificatul verde la restaurant sau în mall-uri, a spus că cel puțin în localitățile unde incidența este peste 3/1.000 ar putea să se impună această măsură:

În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”.

Tot Raed Arafat a precizat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR:

Există aplicație și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice. Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai spus șeful DSP.

Totuși, pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de norme legale care să permită folosirea certificatului verde în România.

Totodată, în privința nunților la care să se poată participa cu certificat verde, Dr. Arafat a spus că în zonele unde rata e de 3 la mie cel puțin este „foarte probabil” să se poată intra pe baza acestui document.

0 0 votes
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments