Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

PSD, reclamat la socialiștii europeni pentru colaborarea cu AUR. Negrescu: E o prostie, AUR e ca USR

Spread the love

În Romania a luat naștere o alianță contra naturii: Socialiștii români sunt aliați cu fasciștii pentru a da jos Guvernul. Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti și vota o moțiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acțiune politică, formațiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formațiuni extremiste, antisemite, fasciste. În lumina acestor evenimente de pe scena politică și din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o opoziție toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, Președintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García, precum și tuturor euro-deputaților membri S&D, aducându-le în atenție procesul de formare a unei înțelegeri între PSD și AUR, în forul suprem al democrației de la București. Practic, PSD și AUR sunt singurele partide din opoziție iar o eventuală moțiune le unește într-un proiect politic fără echivoc. Întăresc această afirmație și prin faptul că, în numeroase acțiuni care emană din activitatea parlamentară, fie la votul în plen sau la comisii, PSD și AUR votează cot la cot. (…) Lăsând la o parte faptul că această moțiune nu este decât un alt gest de disperare al social-democraților sortit eșecului, alarmant este faptul că poate crea un precedent pentru cooperarea în viitor între PSD și AUR, care nu numai că ar da partidului AUR mai multă putere prin asocierea cu cel mai mare partid politic din Parlament, dar ar și îndepărta PSD de valorile europene. În scrisoarea adresată liderului socialiștilor europeni, am semnalat faptul că urmările acestei asocieri de neconceput între un partid membru cu drepturi depline al PSE și un partid politic neofascist, xenofob, homofob și anti-european vor fi grave și pentru socialiștii europeni. „, se arată în scrisoarea semnată de deputatul liberal Alexandru Muraru. 

„Scrisoarea este o prostie. Se folosește o funcție publică care are legătură cu  un subiect extrem important, cel referitor la combaterea antisemitismului și xenofobiei,  pentru jocuri politice care au legătură cu moțiunea.”, declară la RFI, europarlamentarul PSD, Victor Negrescu. 

Scrisoarea este o prostie. Se folosește o funcție publică care are legătură cu  un subiect extrem important, cel referitor la combaterea antisemitismului și xenofobiei,  pentru jocuri politice care au legătură cu moțiunea. Sunt speriați că moțiunea va trece și atunci caută orice  mijloc pentru a denigra acest demers. Or, de ce spun că această scrisoare nu-și are rostul, pentru că AUR a votat în trecut alături de PNL și USR și am văzut lideri ai PNL care au lăudat acest partid, ceea nu  s-a întâmplat la nivelul PSD care deseori este criticat de acest partid . Ce înseamnă această scrisoare? Dacă AUR votează pentru moțiune înseamnă că sunt, nu stiu, asociați cu noi, iar dacă AUR nu votează înseamnă că PNL și USR sunt aliați cu AUR? Nu-și are sensul. Noi facem apel la toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică să citească această moțiune, o pot citi și cei de la celelate partide, și evident cei de la Putere și  sperăm să voteze cât mai mulți, pentru că e vorba de a schimba un act guvernamental. Or, Partidul Social Democrat a spus foarte clar, încă de la început, după alegerile parlamentare, că nu se va alia cu AUR pentru formarea unui guvern. Acesta a fost mesajul nostru după alegerile parlamentare.(…) Eu m-am exprimat cu privire și la USR și la AUR. Am spus că cele două partide sunt antisistem, și că ambele partide nu au o fibră democratică. „, ne-a declarat Victor Negrescu. 

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:

0 0 votes
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments