Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Protest inedit al firmelor de pompe funebre din Roma

Spread the love

”Lansăm un apel către primarul Romei (Virginia Raggi) să pună capăt demersurilor necesare în prezent pentru obţinerea autorizaţiilor de incinerare”, a explicat pentru AFP Giovanni Caccioli, secretarul naţional al Federaţiei italiene de pompe funebre, iniţiatoarea manifestaţiei organizate în faţa Templului roman al lui Hercules Învingătorul, în imediata apropiere a sediului primăriei. Potrivit lui Caccioli, Roma înregistrează în fiecare an între 15.000 şi 18.000 de cereri de incinerare, iar pentru obţinerea aprobărilor, familiile trebuie să urmeze un traseu sinuos şi chinuitor între administratorul cimitirului, societatea municipală AMA – care administrează cimitirele – şi Starea civilă. Acest traseu a devenit şi mai dificil în timpul epidemiei COVID-19 din cauza creşterii numărului de decese şi a accesului limitat la serviciile municipale.
”Este vorba despre o situaţie absurdă care prelungeşte termenele de aprobare”, a denunţat Caccioli, din mijlocul colegilor ce purtau coroane funerare cu inscripţia ”Iertaţi-ne, dar nu suntem lăsaţi să vi-i îngropăm pe cei dragi”. ”Totul se face pe stil vechi şi durează în medie 35-40 de zile”, ”o situaţie foarte gravă pentru o familie care tocmai trece prin doliu. Nu mai putem continua aşa. Autorizaţia de a proceda la incinerare trebuie eliberată într-o zi sau două cel mult”, susţine el. În alte localităţi, Starea civilă este cea care dă direct autorizaţiile în termen de 24-48 de ore, adaugă reprezentantul manifestanţilor.
Maurizio Tersini, administratorul unei firme de servicii funebre, estimează la 1.800 numărul de sicrie ţinute în camere frigorifice în aşteptarea incinerării. ”Încercăm o mare suferinţă faţă de familii”, mărturiseşte el. Lorella Pesaresi, care şi-a pierdut în ianuarie soţul, testat pozitiv la coronavirus tocmai când urma să înceapă o chimioterapie, îşi povesteşte calvarul: ”Se împlinesc trei luni de când aştept incinerarea soţului meu şi încă nu s-a făcut nimic (…) Nu e just: COVID şi asta, în plus”, spune ea, cu vocea copleşită de tristeţe.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments