Residence

Președintele Klaus Iohannis : ”Doar uniți vom reuși!”

Spread the love

Președintele Klaus Iohannis a adresat marți un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. ”Dragi medici vă datorăm recunoștință și respect” și personalul medical aflat ”în prima linie” în lupta cu pandemia trebuie să fie susținut cu prioritate, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a cerut din nou populației să respecte măsurile impuse de autorități pentru că ”fiecare trebuie să ajute medicii să îi ajute pe cei care au nevoie reală de îngrijire” în această perioadă în care ”pe umerii halatelor albe stă o povară enormă”. ”Sacrificiile” făcute de fiecare le vor permite medicilor să treacă mai ușor peste această perioadă care se va scurta doar dacă fiecare va înțelege să nu se expună și să nu crească presiunea pe sistemul de sănătate, a explicat șeful statului.

Pe de altă parte, președintele a admis că, după ce va trece această criză, această ”urgență medicală globală”, România va trebui să își regândească sistemul de sănătate. Actuala pandemie a demonstrat că ”amenințările nu țin cont de granițe” și că ”avem nevoie și de o acțiune comună”, în coordonare cu organizațiile internaționale care se ocupă de sănătatea publică, a mai spus, pe de altă parte, Klaus Iohannis.

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă