Residence

Plan de restructurare fără precedent la Airbus

Spread the love

Constructorul aeronautic european Airbus a anunţat marţi un plan de restructurare fără precedent. E vorba despre eliminarea a aproximativ 15.000 de locuri de muncă în decurs de un an. Airbus a avertizat că viitorul companiei este în pericol în contextul în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian.

Potrivit Reuters, citată de Agerpres, cele 15.000 de locuri de muncă vizate, echivalentul a 11% din personalul Airbus, sunt împărţite astfel: 5.000 în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 la alte uzine ale grupului din întreaga lume. Cifra totală incluse şi alte 900 de posturi ce erau planificate să fie eliminate încă înainte de criză la filiala germană Premium Aerotec, care a închiriat până în 2023 hala de la Ghimbav a companiei Airbus Industries.

„40% din activitatea noastră în sectorul avioanelor comerciale a dispărut și va fi nevoie, probabil, de foarte mult timp pentru a-şi reveni. În consecinţă trebuie să luăm măsuri decisive acum”, a explicat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury. Acesta a recunoscut că este vorba de un plan de restructurare „fără precedent” în istoria companiei, adăugând că nu se aşteaptă la prea mult sprijin chiar dacă lucrează îndeaproape cu guvernele implicate.

Ca urmare a opririi traficului aerian, din cauza pandemiei de coronavirus, Airbus şi-a redus ritmul de producţie cu aproximativ o treime, coborând de exemplu de la 60 până la 40 de avioane din familia A320 produse într-o lună.

Airbus a generat anul trecut venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi.

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă