Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Pensionarul german care a ținut în beci un tanc Panzer a fost amendat cu 250.000 de euro

Spread the love

Conform avocatului octogenarului german, un muzeu american ar fi interesat să cumpere tancul Panther Tiger ll, aflat într-o stare bună. Între timp, instanţa, procurorii şi apărarea au ajuns la un acord, iar bărbatul va primi o pedeapsă cu suspendare, care urmează să fie anunțată de judecător.

Tribunalul din Kiel, în nord-vestul Germaniei, a dispus achitarea unei amenzi în valoare de 250.000 de euro şi vinderea tancului şi a tunului antiaerian găsite pe proprietatea bărbatului.

Amintim, tancul de circa 40 de tone, un tun antiaerian cu calibrul de 8,8 centimetri, o torpilă de submarin, un mortier, mitraliere, puşti de asalt Mouser, pistoale automate MP-40 şi peste 1.000 de cartuşe au fost găsit în timpul unei percheziţii în urmă cu 6 ani.

Operaţiunea a durat două zile și la aceasta au participat 20 de soldaţi care au avut nevoie de aproximativ nouă ore pentru a îndepărta de pe proprietatea bărbatului tancul de câteva zeci de tone.

Vinovatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică în conformitate cu legile stricte privind protecţia datelor din Germania, a susţinut la o audiere de la începutul acestui an, că a achiziţionat tancul din Anglia, sub formă de fier vechi.

Principala problemă cu care s-a confruntat instanţa regională din Kiel a fost încadrarea armelor găsite. Procuratura a susţinut că acestea erau operaţionale, ceea ce însemna că bărbatul a încălcat Legea privind controlul armelor de război şi a comis şi alte infracţiuni legate de posesia de arme. Experţii numiţi de instanţă au considerat, însă, că doar tunul antiaerian putea fi considerat o armă de război, restul obiectelor nemaifiind operaţionale din cauza vechimii lor.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments