Residence

Online-ul: teren de joacă fără restricții pentru candidații la alegerile locale

Spread the love

Online-ul: teren de joacă fără restricții pentru candidații la alegerile locale

Nereglementat de CNA, online-ul românesc a devenit teren de atac vorace pentru candidații la alegerile locale sau pentru diverși susținători ai acestora.

“Campania a adus pentru prima oară un nivel de polarizare și toxicitate în mediul online absolut cumplite, cumva comparabile cu ce se întâmplă cu Statele Unite unde focusul pe publicitatea electorală online a fost foarte mare cu accent pe dezinformare”, remarcă Elena Calistru de la Funky Citizens.

Odată cu migrarea publicului dinspre tv spre social media, politicienii și-au adaptat mesajele pentru online.

Elena Calistru, Funky Citizens: Pe zona de campanie electorală online-ul e un No Man’s Land

Fără reglementări clare pentru campania electorală, social media a fost o uriașă platformă de promovare pentru candidații care și-au permis să investească pe această nișă. Nu toți au putut însă să ajungă la electoratul vizat. Elena Calistru de la Funky Citizens subliniază faptul că instrumentele financiare pe care le au la dispoziție candidații și partidele pe care le reprezintă sunt inegale.

“Vorbim despre sume uriașe de bani pe care le au la dispoziție partidele parlamentare în special, bani care vin tot din taxele și impozitele noastre. Mă refer la acea subvenție pe care partidele politice o primesc, cu care pot finanța genul acesta de campanii și care în mod evident dă un avantaj în fața celorlalți”, explică Elena Calistru.

“Avantajați au fost și cei care se află în funcțiile din Administrația Publică Locală  pentru că în această perioadă au folosit resursele publice ale instituției pentru a-și face reclamă electorală mascată”, mai spune președinta Funky Citizens. Potrivit ei aceste lucruri s-au întâmplat la niște niveluri de neimaginat inclusiv din cauza faptului că au fost relaxate și regulile pe achiziții publice. “Nu prea a mai stat nimeni să îi urmărească, presa locală nu mai există. Scara la care s-au întâmplat toate aceste probleme este una nemaintâlnită până acum cel puțin.”

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments