Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

OMS recomandă Europei dublarea taxelor pe alcool pentru micșorarea numărului cazurilor de cancer

Spread the love

Potrivit modelului publicat în revista științifică „The Lancet”, „se estimează că 10.700 de cazuri noi de cancer și 4.850 de decese cauzate de alcool pot fi prevenite în fiecare an în Europa prin dublarea impozitelor actuale pe băuturile alcoolice”, subliniază filiala europeană a OMS într-un comunicat de presă.

Numerele respective reprezintă aproximativ 6% din cazurile noi și din decesele de cancer legate de consumul de alcool, scrie organizația ONU pentru sănătate.

Conform acesteia din urmă, „creșterea impozitelor pe băuturile alcoolice este una dintre cele mai bune măsuri” pentru reducerea numărului de decese cauzate de cancer, cu „un impact potențial ridicat” și „rezultate pozitive în toate țările”.

După părerea OMS, nivelurile actuale de impozitare a alcoolului rămân „scăzute” în multe țări europene, inclusiv în Uniunea Europeană, unde creșterea lor ar trebui să aibă un impact puternic.

Țări ca Rusia, Regatul Unit și Germania ar salva cele mai multe vieți prin luarea acestei măsuri fiscale, evitându-se 725, 680 și respectiv 525 de decese, conform modelului său.

Tot potrivit OMS, din 4,8 milioane de cazuri noi de cancer în fiecare an în Europa, 1,4 milioane, precum și 650.000 de decese, sunt „legate” de consumul de alcool.

Organizația estimează că, dintre acestea, 180.000 de cazuri și 85.000 de decese sunt cauzate direct de alcool.

Totodată, numărul de vieți salvate prin dublarea impozitelor ar viza în special cancerul de sân – cu 1.000 de decese pe an și cancerele colorectale – 1.700.

Amintim, alcoolul este legat de șapte tipuri diferite de cancer: gură, faringe, esofag, colorectal, ficat, sân și laringe.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments