Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Primesc cu bucurie toate lucrurile bune în viața mea."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Octavian Morariu va fi încă opt ani membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Spread the love

Scrutinul a avut loc cu prilejul celei de-a 138-a Sesiuni a forului olimpic, desfăşurată la Tokyo, înaintea debutului Jocurilor Olimpice din capitala Japoniei, anunță Agerpres.

”Sunt foarte recunoscător că am fost reales membru permanent al Comitetului Internaţional Olimpic la cea de-a 138-a Sesiune a sa, de la Tokyo. De asemenea, sunt mândru să conduc Comisia Viitoarelor Gazde ale Jocurilor de Iarnă a CIO şi să fac parte din echipa olimpică încă opt ani. Cum mă cunoaşte toată lumea, voi fi un promotor al valorilor olimpice şi un apărător al spiritului olimpic. În timpul acestui nou mandat, în următorii opt ani, îmi voi pune toate abilităţile şi munca în serviciul Mişcării Olimpice, aşa cum am făcut şi până acum”, a afirmat Morariu, într-o postare pe Instagram.

Octavian Morariu a fost ales pentru prima oară ca membru CIO la 10 septembrie 2013, cu ocazia celei de-a 125-a Sesiuni a organizaţiei, desfăşurată la Buenos Aires. Morariu a devenit atunci cel de-al patrulea român membru al CIO, după prinţul George Ghe. Bibescu, George Alexandro Plagino şi Alexandru Siperco.

Născut la 7 august 1961, Octavian Morariu este absolvent al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri a Institutului de Construcţii Bucureşti, şef de promoţie 1986, cu diplomă de inginer. Are dublă cetăţenie, română şi franceză, a fost rugbyst de performanţă şi a ajuns să fie selecţionat în celebra selecţionată multinaţională „The Barbarians”.

De asemenea, a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (2001-2003), iar în anii 2003 şi 2004 a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Totodată, Octavian Morariu a fost ales la 15 noiembrie 2004 preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar la 15 aprilie 2014 a demisionat. Este la conducerea Rugby Europe din 2013.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments