Residence
O companie din Rusia, inspirată de aplicaţiile de ride-sharing şi de serviciile care transportă produse culinare la domiciliu, a descoperit o nouă afacere de nişă: saunele pe roţi,

O companie rusă produce și închiriază saună pe roți

Spread the love

O companie din Rusia, inspirată de aplicaţiile de ride-sharing şi de serviciile care transportă produse culinare la domiciliu, a descoperit o nouă afacere de nişă: saunele pe roţi, pe care clienţii le pot închiria şi utiliza chiar în faţa locuinţelor lor, informează Reuters.

Compania Mobitruck, care produce vehicule alimentare, a construit un prototip de saună mobilă, pe care a prezentat-o în cadrul unei turneu promoţional prin capitala rusă în această lună şi a făcut o demonstraţie, pornind instalaţia sa de aburi, chiar în faţa sediului general al guvernului.

Cunoscută sub numele de „bania”, tradiţionala saună rusă este foarte populară în această ţară şi numeroşi rezidenţi o folosesc în timpul după-amiezelor în timp ce se relaxează cu prietenii lor, alături de care servesc diverse gustări, precum peşte afumat şi cvas.

Sauna mobilă conţine o sobă pe lemne personalizată şi o cameră de aburi construită din lemn. Conţine toate accesoriile prezente într-o „bania” tradiţională: măturici (cunoscute sub numele de „veniks”), halate, prosoape şi papuci.

Sauna poate fi închiriată pentru o zi cu 90.000 de ruble (1.420 de dolari), un preţ ce include serviciile unui angajat specializat în utilizarea măturicilor şi în masaj.

Mobitruck îşi vinde saunele pe roţi la preţuri cuprinse între 3,5 milioane şi 5,7 milioane de ruble, în funcţie de echipamentele şi accesoriile comandate.

Deşi compania abia a fost înfiinţată şi nu a înregistrat deocamdată vânzări, patronul ei, Rafael Khabirov, spune că pe piaţă există un interes sporit faţă de aceste produse.

„În primul rând, avem multe cereri de închiriere a acestui tip de bania. În al doilea rând, mulţi oameni sunt interesaţi să cumpere acest tip de produs. Este o soluţie la îndemână pentru cei care nu au o bania la ei acasă”, a declarat antreprenorul rus.

Știre Agerpres

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă