Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României
Febră Dengue din Filipine a crescut la 208.917

Numărul de cazuri de febră Dengue din Filipine a depășit 200.000 în acest an

Spread the love

Numărul de cazuri de febră Dengue din Filipine a crescut la 208.917 între 1 ianuarie şi 10 august 2019, a declarat vineri Departamentul de Sănătate din Filipine (DOH), precizând că din acestea, 886 s-au soldat cu decese, notează Xinhua.

Numărul reprezintă peste dublul cazurilor înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, a adăugat DOH, precizând că în 2018, în Filipine au fost înregistrate 102.298 cazuri de Dengue şi 540 de decese.

De asemenea, DOH a declarat că 10 regiuni ale ţării, inclusiv Regiunea Capitalei Naţionale, au depăşit deja pragul de cazuri pentru o epidemie.

Datele DOH au arătat totodată grupul de vârstă cel mai afectat de Dengue este cel al persoanelor între cinci şi nouă ani.

Pe 6 august, Filipine a declarat că focarul de Dengue este o epidemie la nivel naţional, în încercarea de a îmbunătăţi răspunsul la această boală permiţând guvernelor locale să folosească un fond special de răspuns rapid.

DOH a avertizat că, probabil, numărul cazurilor de Dengue va continua să crească până în octombrie din cauza sezonului ploios.

Febra Dengue este o infecţie virală, transmisă prin înţepăturile de ţânţari, şi întâlnită în ţările tropicale din întreaga lume. Ea se manifestă prin dureri articulare, greaţă, vărsături şi erupţii cutanate şi poate provoca probleme de respiraţie, hemoragii şi insuficienţa unor organe în cazuri grave.

Știre Agerpres

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments