Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Nadia Comăneci: Când concuram, aveam dureri în fiecare zi

Spread the love

Nadia a vorbit despre durerea resimțită în fiecare zi, „de la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, dar și despre o boală a sportivilor, când corpul și mintea nu comunică.

Românca, în vârstă de 59 de ani, câştigătoarea primului 10 perfect la Jocurile Olimpice, acum 45 de ani, a acordat, marți, un interviu în publicaţia „La Gazzetta dello Sport”, referitor la performanţa obţinută de campioana Italiei, Vanessa Ferrari, care a obținut argint istoric la sol, luni, la o vârstă înaintată. Sportiva va împlini 31 de ani în luna noiembrie. Medalia este o premieră pentru Italia.

Aşa se explică totul: este o scorpioancă, precum sunt eu! Încăpăţânată şi luptătoare, o adevărată luptătoare„, le-a zis Nadia peninsularilor.

Amintim, italianca a suferit mai multe accidentări, cea mai recentă şi cea mai gravă în 2017, când şi-a rupt tendonul lui Ahile.

Totodată, Nadia Comăneci a vorbit despre durerile fizice îndurate de sportivii de la gimnastică, mărturiile fiind emoționante.

Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia.

Stabilită în SUA, fosta mare sportivă a vorbit şi despre cazul Simone Biles, care suferă de „twisties”, similar cu o pierdere a reperelor în aer. Soțul Nadiei, Bart, a suferit de această afecțiune.

Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA – n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu <comunică>. Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”, a mărturisit fosta gimnastă.

De asemenea, italienii au întrebat-o pe Nadia despre România, care a lipsit de la concursul pe echipe la Tokyo. „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”, a încheiat Nadia Comăneci în „La Gazzetta dello Sport”.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments