Residence

Ministrul apărării: Fiecare zi de pace o datorăm celor căzuți în războaie

Spread the love

Fiecare zi pe care o trăim în pace, în libertate, ca o naţiune stăpână pe propriul destin se datorează celor căzuţi în războaiele din trecut ori în misiunile îndeplinite, în prezent, în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, a transmis joi, de Ziua Eroilor, ministrul Apărării Naţionale, Nicole Ciucă, citat de Agerpres.

„Avem o datorie de onoare să ne aducem aminte de toţi aceşti bravi români nu doar cu prilejul unor evenimente care marchează marile momente istorice ori la sărbătorile consacrate, ci permanent trebuie să le fim recunoscători pentru sacrificiul lor. Datorăm respect şi recunoştinţă veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial şi veteranilor teatrelor de operaţii deopotrivă, celor răniţi, precum şi familiilor celor căzuţi eroic la datorie”, se arată în mesajul ministrului Apărării, postat pe pagina sa de Facebook.

Ciucă a menţionat că, deşi măsurile de combatere a noului coronavirus nu permit organizarea şi în acest an a ceremoniilor pe care eroii le merită cu prisosinţă, tradiţia nu va fi întreruptă.

„An de an, militarii Armatei României duc în această zi lumină şi flori la mormintele şi monumentele celor care nu mai sunt, pentru ca noi şi cei care vin după noi să ducem mai departe fiinţa neamului românesc. Vom aprinde candele de recunoştinţă la icoanele din casele noastre şi ne vom ruga în memoria celor care şi-au pus viaţa la temelia naţiunii noastre. Ne vom ruga pentru odihna sufletelor celor care şi-au împlinit pe câmpul de luptă jurământul de credinţă faţă de ţară”, a subliniat ministrul.

El a amintit că anul acesta se împlineşte un secol de când în România s-a instituit, în mod oficial, marcarea Zilei Eroilor în ziua Înălţării Domnului. În această zi, în toate Bisericile ortodoxe româneşti, din ţară şi străinătate, se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi, de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, dreptate, libertate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă