Residence
Ardud Satu Mare

MedievArtFEst Ardud – jud. Satu Mare

Spread the love

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului medieval MedievArtFEst Ardud se va desfăşura în acest weekend, evenimentul fiind organizat pe tema ”Alchimie, Magie, Astrologie”, au anunţat principalii organizatori, joi, într-o conferinţă de presă.

„Mediev Art Fest Ardud găseşte de fiecare dată câte o temă. Anul trecut a fost Cetatea celor 100 de eroi şi în fiecare an am venit cu câte un principiu de funcţionare. (…) Magia, astrologia, alchimia, chiar dacă pe alocuri este privită ca o formă ciudată de analiză a naturii umane, şi de raportare la natura umană, de multe ori ne pierdem în cât de multe ştim sau nu ştim despre adevăratele valori”, a declarat Liviu Pancu, directorul festivalului.

Primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, a spus că festivalul are deja un public format.

„Este un festival care a ajuns la a VII-a ediţie. Este un festival marca Liviu Pancu, este un festival care de la an la an devine tot mai îndrăgit, s-a format un public spectator care îndrăgeşte acest gen de eveniment. De aceea suntem datori să continuăm. Ne străduim pentru a face ca el să meargă mai departe şi să fie îndrăgit în continuare”, a declarat Ovidiu Duma.

Timp de trei zile mai multe ordine cavalereşti din ţară vor susţine ateliere la Cetatea din Ardud. De asemenea, vor avea loc concerte, expoziţii, animaţii medievale, tehnici de luptă, o defilare a cavalerilor în municipiul Satu Mare şi una în Ardud.

Știre: Agerpres
Foto: Agerpres

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă