Actualitate - Șirile zilei


"Există mai mult decât suficient pentru toți!"

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României
Luna septembrie a beneficiat de mult mai puţine rezervări la hotelurile

Mai puține rezervări la hotelurile și pensiunile din România, în septembrie; unul dintre motive-începerea școlii mai devreme (Travelminit.ro)

Spread the love

Luna septembrie a beneficiat de mult mai puţine rezervări la hotelurile şi pensiunile din România, unul dintre posibilele motive fiind şi devansarea începerii şcolii, conform datelor platformei de rezervări Travelminit.ro.

„Dacă în mod tradiţional şcoala începe în a treia săptămână a lunii septembrie, în 2019 şcoala a început pe 9 septembrie fapt ce a determinat turiştii români să renunţe la planurile de vacanţă pentru a doua săptămână a lunii septembrie”, se menţionează într-un comunicat al platformei de rezervări.

Anul acesta cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când platforma Travelminit.ro a înregistrat peste 20.000 de înnoptări. Cele mai solicitate regiuni turistice din România în această perioadă sunt zonele montane (Braşov şi Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighişoara), staţiunile balneo- climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane), dar şi staţiunile de pe litoralul românesc, Mamaia şi Eforie Nord fiind în topul preferinţelor turiştilor români.

Începând cu a doua săptămâna a lunii septembrie, numărul rezervărilor a scăzut cu până la 66%, cele mai puţine rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când s-au depăşit cu puţin 7.500 de înnoptări. Trendul a fost similar şi anul trecut, diferenţa fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare şi în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% faţă de prima săptămână.

„În ciuda preţului vacanţelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie faţă de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea şcolii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puţine înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în week-end. Preţul mediu al unei vacanţe în luna septembrie este de 172 euro faţă de 204 euro în luna august”, se mai semnalează în comunicat.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacantă. Oferta Travelminit.ro conţine 3.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile tării. Platforma a înregistrat 8 milioane de vizitatori în anul 2018 iar valoarea totală a rezervărilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro.

Știre Agerpres

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments