Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României
Lapte

În România e necesar mai mult lapte decât există

Spread the love

În România e necesar mai mult lapte decât există, susţine directorul de marketing al companiei FrieslandCampina, Răzvan Orbulescu, referindu-se la producţia de lapte a fermierilor români.

„În România e necesar mai mult lapte decât există. Noi (brandul Napolact, n.red.) avem o restricţie din punctul ăsta de vedere, că noi am promis chestia asta, că folosim numai lapte din Ardeal, deci trebuie să ne ţinem de promisiune. Dar România e o ţară care are nevoie de mai mult lapte”, a afirmat reprezentantul FrieslandCampina, întrebat de AGERPRES cu privire la cantitatea insuficientă de lapte livrată de fermierii români în sezonul rece.

Acesta a asigurat că Napolact foloseşte numai lapte produs de fermierii români.

„Noi am promis chestia asta şi ne ţinem de vorbă”, a spus directorul de marketing al FrieslandCampina.

Directorul general al FrieslandCampina, Cornel Cărămizaru, a întărit afirmaţia acestuia.”(Pentru brandul Napolact, n.red.) numai lapte românesc, noi folosim tot timpul anului numai lapte românesc”, a subliniat Cărămizaru.

Acesta afirmă că vechea problemă a volumului mic de lapte livrat iarna de fermierii români nu s-a rezolvat până în prezent.

„Bineînţeles că există un minus (mai puţin lapte disponibil iarna la fermieri, n.red.). Deci din punct de vedere al cantităţii nu e la fel ca vara. Pentru Napolact există suficient (lapte românesc iarna, n.red.). În continuare avem aceeaşi problemă cu sezonalitatea, în continuare fermierii produc mai mult lapte vara decât iarna. (…) Noi folosim destul de mult fermieri care scot vacile pe păşuni, facem asta destul de mult, mai ales în Ardeal, unde păşunile sunt destul de multe. Sunt multe ferme care în continuare, imediat cum a dat iarba, scot vacile afară, dar asta creşte productivitate, deci avem o cantitate mai mare de lapte. Colectăm mai mult lapte şi încercăm să echilibrăm, vara e un pic mai greu, nu cred că o să putem rezolva, e o chestiune asumată de către noi, eu cred că în timp fermierii vor putea să îşi echilibreze producţia, lucrăm cu ei pentru asta, dar în principiu e o problemă care rămâne”, a comentat directorul general al FrieslandCampina.

Acesta a explicat că FrieslandCampina foloseşte pentru produsele Milli şi Oke acea cantitate de lapte românesc care e vara în excedent.

„Acesta e motivul pentru care noi avem în continuare Milli şi Oke, pentru că o parte din laptele care e în excedent vara îl punem în Milli şi Oke, nu îl aruncăm, şi atunci în perioadele de iarnă când nu avem lapte, avem două sau trei luni când nu e suficient lapte, atunci putem să folosim pentru acestea (Milli şi Oke, n.red.) lapte din alte surse. Noi nu avem numai limitarea de a nu lua lapte din altă ţară, noi avem o limitare mai strictă decât asta, noi nu luăm lapte decât din Ardeal. Eu cred că în timp se va echilibra această balanţă, pentru că e bine şi pentru fermier, pentru că şi fermierul are o presiune foarte mare vara, şi atunci dacă putem să contractăm o cantitate egală şi vara şi iarna, toată lumea e liniştită, nu mai e nici o problemă, toată lumea câştigă”, a adăugat directorul general al FrieslandCampina.

Știre: Agerpres
Foto: Pixabay

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments