Produse-Bio

În pandemie românii au preferat să meargă mai degrabă în Maldive decât să facă turism local

Spread the love

Perioada îndelungată de restricții și regulile riguroase prin care numeroase state au încercat să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus, au adus noi destinații exotice pe lista de preferințe a turiștilor români.

Doar în primele zece zile din ianuarie nu mai puțin de 1500 de români și-au petrecut vacanța în Maldive. Este o cifră importantă raportată de autoritatea de turism din Maldive, din moment ce aceast poziționează România pe locul cinci în topul ţărilor care au trimis cei mai mulţi vizitatori străini. Cei mai numeroși turiști care au preferat o vacanță în paradisul exotic au fost cei din Rusia, India, Ucraina și Kazahstan, urmați pe locul cinci de români.

Datele oficiale arată că România este singură „responsabilă“ pentru aproape 5% din toţi turiştii sosiţi în Maldive în primele zile ale acestui an. Acest lucru a fost posibil deoarece condițiile de intrare în Maldive sunt mai puțin rigide și asta se datorează numărului mic de cazuri diagnosticate cu Covid-19. În plus, agențiile de turism locale au speculat oportunitatea și au lansat chartere către Maldive încă din toamnă, ceea ce înseamnă că există pentru prima dată zboruri directe către această destinaţie.

În al doilea rând, numărul destinaţiilor deschise călătorilor este redus.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments