Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Hărţuiţi şi ameninţaţi cu moartea: Oamenii de ştiinţă care vorbesc public despre Covid se află pe un teren minat

Spread the love

Este cazul virusologului belgian Marc van Ranst.

Expertul se afla în vizorul unui militant de extremă-dreaptă. Descoperit de poliţie, militantul a dispărut, înainte să îşi ducă ameninţările cu moartea la bun sfârşit. Până la urmă a fost găsit mort, o lună mai târziu, s-a sinucis cu un pistol. În autoturismul personal, el avea 4 lansatoare de rachete şi muniţie.

Virusologul şi familia sa au fost plasaţi sub protecţia poliţiei şi au fost nevoiţi să se mute de la domiciliu, o anumită perioadă de timp.

Expertul în microbi şi viruşi a devenit oaia neagră a celor care nu au dorit să poarte masca sanitară. El spune că are un dosar în care a strâns toate dovezile care atestă ameninţările cu moartea. De la începutul pandemiei de Covid, s-au strâns undeva la 150 de ameninţări cu moartea.

Pe unele le consideră minore, cum este faptul că a fost comparat cu Hitler, iar în altele este direct ameninţat cu moartea.

După un sondaj publicat miercuri de revista Nature, oamenii de ştiinţă care şi-au exprimat părerea în mod public – în presă sau nu, în ceea ce priveşte Covid-19 au devenit ţinta ameninţărilor ori a hărţuirilor de tot felul.

321 de specialişti au răspuns la ancheta prestigioasei reviste, în mare parte ei provin din Statele Unite, Germania şi din Marea Britanie.

O treime susţin că nu au existat consecinţe negative după ce şi-au exprimat părerea asupra Covid-19. Mai bine de jumătate au observat că le este pusă la îndoială afirmaţiile iar 15% au primit ameninţări cu moartea.

„Este ceva foarte violent, nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva”, a reacţionat un specialist francez. Acesta povesteşte că de când şi-a exprimat părerea împotriva unui tratament pentru Covid, este agresat pe stradă ori primeşte scrisori foarte dure.

Spre exemplu, el povesteşte că, într-o singură zi, a primit 1.000 de scrisori electronice ce conţineau acelaşi text injurios. Mai multe zile la rând a dormit la hotel de teamă că acasă este aşteptat de autorul scrisorii.

Specialistul face parte dintr-un colectiv de medici şi de oameni de ştiinţă ce luptă împotriva dezinformării în ceea ce priveşte Covid.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments