Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Primesc cu bucurie toate lucrurile bune în viața mea."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Haos în Iran. Zeci de morți, portrete ale liderilor religioși incendiate (Video)

Spread the love

Haos în Iran. Zeci de morți, portrete ale liderilor religioși incendiate (Video)

Scumpirea cu până la 300% a produselor petroliere în Iran a declanșat proteste de amploare în toate regiunile Iranului, dar și o reacție extrem de violentă din partea autorităților. Zeci de manifestanți au fost uciși și sute de clădiri administrative, sedii de bănci, poștă, au fost incendiate sau distruse. De duminică accesul la Internet a fost blocat pe tot teritoriul țării, transmite Echipa Les Observateurs a postului TV France 24 aflată la fața locului.

Portrete ale liderilor religioși au fost incendiate:

Chiraz, Ispahan, Qazvin, Tabriz, în aproape toate orașele importante din Iran au avut loc ciocniri violente între forțele de ordine și manifestanți. ”E război adevărat… Se trage cu muniție de război. Nu diferă cu nimic de Alep”, spune un martor ocular.

În mai multe orașe, precum Javanroud, Marivan, sau Kermanshah, martorii afirmă că spitalele sunt supraaglomerate și că foarte mulți răniți nu au mai putut fi salvați.

Două școli teologice au fost incendiate în orașele Kazeroun și Chiraz iar reședința imamului din Sadra a fost și ea atacată și incendiată:

”Tot orașul este în flăcări, nu mai e nicio bancă neincendiată. Violența poliției e de necrezut, am văzut cel puțin 10 cadavre pe stradă, pe unul îl cunoșteam, era un vecin, tâmplar… nici nu protesta, era în fața atelierului său…”, spune un martor ocular al ciocnirilor din Teheran, capitala țării

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments