Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României
Greta Thunberg

Greta Thunberg le-a vorbit marţi parlamentarilor francezi, la Paris

Spread the love

Adolescenta suedeză Greta Thunberg, devenită peste noapte imaginea activismului împotriva încălzirii globale, le-a vorbit marţi parlamentarilor francezi, la Paris, despre pericolele pe care schimbările climatice le aduc, atât în ceea ce priveşte menţinerea echilibrului în ecosisteme cât şi pericolele pentru întreaga societate umană, transmite AFP.

Ea le-a răspuns cu curaj şi ironie parlamentarilor francezi care au atacat-o susţinând că tânăra nu are legitimitatea necesară pentru a deveni reprezentanta luptei împotriva încălzirii globale.

„Unii au ales să nu vină aici deloc, iar alţii, care au venit, au ales să nu ne asculte”, a susţinut ea în cadrul dezbaterii organizate în aula Adunării Naţionale, camera inferioară a Parlamentului francez. „Chiar şi aşa, este foarte bine. Nu aveţi obligaţia să ne ascultaţi pentru că, până la urmă, suntem doar nişte copii. Însă ar trebui să ascultaţi ştiinţa. Este tot ce vă cerem: uniţi-vă în spatele ştiinţei”, a adăugat ea, reluând lectura ultimului raport despre schimbările climatice realizat de grupul de experţi ai ONU pentru climă (Giec).

„Este ca şi cum nu ştiţi că aceste cifre există, ca şi cum nu aţi citit ultimul raport Giec de care depinde viitorul civilizaţiei noastre. Sau poate că pur şi simplu nu sunteţi suficient de maturi pentru a spune lucrurilor pe nume. Chiar şi acest lucru l-aţi lăsat pe seama noastră, a copiilor”, a spus răspicat eleva în vârstă de 16 ani.

Mai mulţi deputaţi francezi de dreapta şi-au exprimat în ultimele zile opoziţia faţă de invitarea tinerei Greta în cadrul Adunării Naţionale, unii dintre ei invocând imaginea unei „profete în pantaloni scurţi” sau a unui „guru apocaliptic”.

„A rămas pe noi să le spunem oamenilor lucruri care nu sunt uşor de spus, pentru că nimeni nu vrea sau nu îndrăzneşte să o facă. Iar pentru asta, primim în schimb ură şi ameninţări. Deputaţi şi jurnalişti râd de noi şi mint cu privire la acest subiect (al încălzirii globale)”, a mai susţinut tânăra suedeză.

Știre: Agerpres

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments