Residence
Stiri din Moldova

Funcția de procuror general s-a vândut cu 2 milioane de euro în 2009

Spread the love

În 2009, funcția de procuror general s-a vândut cu două milioane de euro, afirmă fostul premier Vlad Filat. Potrivit ex-premierului, candidatura lui Valeriu Zubco a fost propusă ca venind de la Serafim Urechean, pe atunci președinte al partidului parlamentar Alianța Moldova Noastră, dar, de fapt, venea de la Vlad Plahotniuc, până nu demult liderul Partidului Democrat, transmite IPN.

Într-un interviu difuzat pe 14 iulie de postul TV8, Vlad Filat a menționat că în 2009, cu o seară înainte de ședința Parlamentului, la el acasă a venit Veceaslav Untila, atunci deputat în AMN, dar și Veceaslav Platon, deputat în aceeași fracțiune. Discuția a avut loc după ora 23.00, Veceaslav Untila spunându-i la telefon că urmează să vorbească ceva urgent.

Vlad Filat spune că mesajul a fost unul foarte direct, că s-a decis vânzarea funcției de procuror general cu suma de două milioane de euro. Ex-premierul mai spune că nu știa candidatura, cunoștea că va fi din partea lui Urechean, dar de fapt era din partea lui Plahotniuc – Zubco, cumnat cu Ghenadie Sajin, președintele raionului Ialoveni.

„Eu, după întâlnirea cu ei, am avut o discuție cu ambasadorul american. Noi discutam și la ore foarte târzii sau devreme, atunci când era cazul. I-am expus situația. Dânsul a spus că este grav, dar până la urmă este decizia voastră”, a mai spus Vlad Filat.

Valeriu Zubco a fost numit de Parlament în funcția de procuror general în octombrie 2009, iar în ianuarie 2013 a plecat din funcție ca urmare a incidentului din Rezervația Pădurea Domnească, unde, în decembrie 2012, a fost împușcat un bărbat de 35 de ani, Sorin Paciu. Despre acest caz s-a aflat abia la 6 ianuarie 2013. Dezvăluirile au fost făcute de către liderul Partidului Mișcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/functia-de-procuror-general-s-a-vandut-cu-2-7965_1066806.html#ixzz5tkiijMZ6
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă