Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii încearcă să ancheteze în China pe marginea epidemiei

Spread the love

Mulţi comentatori consideră că această anchetă este dificilă şi că autorităţile chineze nu cooperează în mod serios cu membrii echipei trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De altfel autorităţile chineze refuză termenul de „anchetă”. Iar dacă decriptăm imaginile vizitei efectuată de experţi în piaţa de la Wuhan ne putem efectiv întreba ce ar putea descoperi acolo respectivii „anchetatori” sub presiunea camerelor de luat vederi, a aparatelor de fotografiat şi a jurnaliştilor care i-au însoţit, ca să nu mai vorbim de însoţitorii oficiali…

Probabil că experţii trimişi de OMS vor vedea ceea vor autorităţile chineze ca ei să vadă. Şi nu este sigur că li se va permite accesul peste tot unde ei doresc să ajungă, adică în unele spitale, în unele laboratoare… Ei ar dori să se întîlnească şi cu multe familii din Wuhan pentru a le asculta mărturiile legate de prima fază a epidemiei, atunci cînd autorităţile au pierdut total controlul situaţiei.

În întreaga lume epidemia a provocat moartea a peste două milioane de oameni dar China recunoaşte doar un bilanţ de aproximativ 90 000 de contaminaţi şi peste 4600 de decese. Sunt credibile oare aceste cifre? Sau ele ascund un demers mediatic şi ideologic, mai precis ambiţia responsabililor chinezi de a demonstra că sistemul lor, cel al capitalismului de stat ultracentralizat este superior democraţiei liberale?  

Casa Albă a transmis în orice caz un mesaj în direcţia Chinei afirmînd că va evalua credibilitatea raportului pe care urmează să-l dea publicităţii echipa de anchetatori a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, şi că aflarea adevărului privind apariţia epidemiei în China rămîne o prioritate a noii administraţii de la Washington.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments