Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Este etic să oferi avantaje celor vaccinați anticoronavirus? Răspunde politologul Cristian Pîrvulescu

Spread the love

Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătății publice, scrie în Constituția României. Poate face obligatorie vaccinarea anticoronavirus?

Cristian Pîrvulescu, politolog:

„Se pare că mai ales din cauza presiunilor venite din partea unor cercuri religioase, acest lucru va fi foarte greu de realizat în România. De altfel, dacă în urmă cu o jumătate de secol, vaccinarea putea fi impusă aproape oriunde, astăzi este dificil peste tot. Tocmai pentru că există obiecții de conștiință și este o problemă pe care politicienii par să nu fie capabili să o rezolve și anume a conflictului între libertățile individuale  umane și determinismul științific, care e de fapt un determinism natural. (…) De aici și dezbaterea legată de vaccinuri, nu de cele anticoronavirus, care a fost în Europa în ceea ce privește situația din Cehia,unde o soluție CEDO a fost clară, și anume statul are obligația să asigure sănătatea publică, deci să vaccineze. Sigur, acolo nu era vorba despre vaccinul anticovid ci despre un vaccin pentru pentru copii, dar cred că acolo unde știința este indiscutabilă, nu prea există loc de dezbatere publică. Statul ar trebui să-și asume niște obligații, dar din cauza presiunii unor grupări foarte decise, foarte motivate și mobilizate ale celor care se împotrivesc, nu o face. Și atunci cheltuielile sunt imense.”

Este etic să oferi avantaje persoanelor vaccinate?

Cristian Pîrvulescu, politolog:

„Dar este etic ca unele persoane să refuze să se vaccineze și să pună în pericol viața celorlați? Pentru că dacă discutăm despre logica drepturilor omului, atunci dreptul cel mai important este dreptul la viață. (…)

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: 

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments