Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Sunt optimist și am doar gânduri pozitive."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Emanuel Ungureanu: Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulți pacienți

Spread the love

Emanuel Ungureanu solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienții non-Covid: ”Sunt extrem de îngrijorat pentru accesul pacienților în spitale, care încă este destul de limitat în foarte multe spitale, din cauza acestei împărțiri criminale în spitale Covid și non-Covid. Am spus că asta este o greșeală uriașă și totuși statul român a făcut-o de atât de multe luni”.

Emanuel Ungureanu (USR PLUS): Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului?

Deputatul USR PLUS prezintă situația din unele spitale: ”De dimineață am vorbit la Spitalul Foișor, acolo avem doar cinci pacienți la ATI pe zona de Covid, adică cât ține acea stație de oxigen, care a fost forțată, din punctul meu de vedere, în mod inconștient de către DSU. Spitalul Foișor trebuie redat pacienților cu probleme ortopedice. Acei cinci pacienți ar fi trebuit să fie deja transferați în altă parte, pentru că nu poate să țină acel ATI două circuite. Am vorbit la Spitalul Colentina și în câteva zile se va redeschide în sfârșit pentru toți pacienții, mai ales pentru cei cu boli rare, care au fost neglijați nepermis de statul român în aceste luni, un an și aproape patru luni. Spitalul din Râmnicu Sărat, pentru că eu sunt deputat USR PLUS de Buzău, se va redeshide astăzi, cel târziu mâine, pentru toți pacienții. Spitalul Witting din București, atenție, pe 330 de paturi are cinci pacienți în tot spitalul doar cu Covid, trei în zona ATI și doi pe secție, deci avem medici care șomează de 14 luni și totuși își primesc salariile și pacienții nu au unde să meargă”.

”Astăzi am cerut o statistică cu toate spitalele din România care interzic încă accesul pacienților non-Covid în spitale, în ciuda Ordinului 434 dat de către Vlad Voiculescu, care obligă practic spitalele să îngrijească toți pacienții pe circuite care pot fi făcute funcționale. Nu sunt mulțumit deloc de DSP-uri. Este o lentoare acolo și o incompetență de nedescris (…). Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulți pacienți”, conchide Emanuel Ungureanu.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments