Residence

Elev confirmat cu Covid-19 la Colegiul Șincai din București. Cursurile s-au suspendat într-o clasă

Spread the love

Elev confirmat cu Covid-19 la Colegiul Șincai din București. Cursurile s-au suspendat într-o clasă

Cursurile normale au fost suspendate pentru o clasă de la Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Anunțul a fost făcut de Primăria Sectorului 4, care precizează că întreaga școală va fi dezinfectată în weekend:

„Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică București, a dispus mutarea în sistem online a activităților de învățare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Național <Gheorghe Șincai>, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanți”, se arată într-un comunicat al primăriei de sector.

Deja a fost dezinfectată sala de curs, urmând ca întreaga școală să fie supusă aceluiași proces la sfârșitul săptămânii.

Potrivit reprezentanților Primăriei, măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020, care prevede că „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”.

De asemenea, Primăria sectorului 4 anunță că, împreună cu DSP și Primăria Capitalei, a dispus măsuri de carantinare instituționalizată pentru 34 de muncitori străini, ce lucrau pe un șantier, după ce trei colegi ai acestora au fost testați pozitiv la coronavirus.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments