Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Dr. V. Gheorghiță: De la o singură persoană confirmată cu varianta Delta se poate ajunge la peste 390.000 de infectați, în două luni

Spread the love

„Varianta Delta a devenit dominantă în România. În cazul variantei Alpha, după 8 cicluri repetitive de transmitere, de la un caz în 2 luni se ajunge la 256 de cazuri noi.
În cazul variantei Delta, de la un caz se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate în două luni. Această variantă se răspândește extrem de ușor.
Transmiterea este similară cu transmiterea în cazul bolilor copilăriei, precum pojarul”, a susținut medicul militar Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

Ulterior, răspunzând unei întrebări pe această temă, el a spus că „aceasta este o estimare, pentru a înțelege cât de transmisibilă” este varianta Delta. „Da, de la o singură persoană infectată se poate ajunge în 2 luni la 390.000, dacă este expunere crescută și nu se vaccinează, nu folosesc mască, nu respectă distanțarea. Ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească exponențial pentru că varianta Delta este dominantă și se răspândește foarte ușor în rândul populației cu mobilitate și interacțiune crescute și care respectă foarte puțin măsurile de prevenție, cum se întâmplă la noi. Asta este realitatea și trebuie să înțelegem că evoluția pandemiei ține de noi”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments