Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Dr. Imbri: Singura soluție e transformarea spitalelor în unități Covid. Toate spitalele, medicii și asistentele trebuie să fie pregătite

Spread the love

Cum s-a ajuns în această situație disperată, în condițiile în care Guvernul cunoștea de mai multe săptămâni trendul ascendent al numărului de bolnavi în stare gravă?

La RFI, medicul Emilian Imbri, până luna trecută manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală, explică faptul că „este foarte greu să fie crescută capacitatea unei secții ATI”.

„Este nevoie de un spațiu special amenajat, cu holuri și uși largi, cu apartură de specialitate, cu un sistem special de electrificare, ventilare și încălzire. În plus, este nevoie și de personal calificat, de fonduri consistente și de avize speciale de funcționare”, explică medicul care subliniază că, în situația de față, singura soluție este transformarea treptată a spitalelor non-Covid în unități Covid, așa cum s-a întâmplat la Spitalul Foișor.

Orice spital se poate aștepta acum să intre în linia întâi”, spune fostul manager al Spitalului Victor Babeș, care subliniază că, în același timp, orice medic și orice asistentă trebuie să fie gata să trateze bolnavi Covid, având în vedere jurământul pe care l-au depus atunci când au intrat în rândurile personalului medical.

Ascultă interviul integral:

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments