Residence
Doi delfini au fost găsiţi împuşcaţi şi înjunghiaţi în decurs de o săptămână în largul coastei statului american Florida

Doi delfin, găsiți împușcați sau înjunghiaţi în largul statului Florida

Spread the love

Doi delfini au fost găsiţi împuşcaţi şi înjunghiaţi în decurs de o săptămână în largul coastei statului american Florida, iar autorităţile caută să afle cine este responsabil, relatează miercuri CNN.

Cel puţin 29 de delfini au eşuat pe coasta de sud-est începând din 2002, conform serviciului de pescuit al Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) din SUA, dintre care patru incidente au fost consemnate anul trecut. Există dovezi că în ei s-a tras cu gloanţe sau săgeţi sau că au fost înjunghiaţi cu obiecte precum harpoane, a indicat NOAA Fisheries într-o informare emisă marţi.

Primul dintre ultimii delfini găsiţi a fost descoperit de biologi din cadrul Comisiei pentru Conservarea Peştilor şi Faunei Sălbatice din Florida în largul oraşului Naples, la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit NOAA Fisheries. Delfinul a murit din cauza rănii provocate de un glonţ sau un obiect ascuţit. În aceeaşi săptămână, cercetătorii din cadrul organizaţiei Emerald Coast Wildlife Refuge au descoperit un delfin cu un glonţ în partea stângă a corpului, pe plaja din oraşul Pensacola.

În mai, reprezentanţi ai NOAA au găsit un delfin mort pe Insula Captiva, cu o rană produsă prin înjunghiere în zona capului, notează CNN.

Reprezentanţii NOAA caută orice informaţii din partea publicului şi oferă o recompensă de până la 20.000 de dolari pentru informaţii care conduc la o sancţiune civilă sau condamnare penală.

Știre Agerpres

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă