Residence
Traton, divizia de camioane comerciale a grupului german Volkswagen AG, a oferit 35 de dolari per titlu, sau 2,9 miliarde de dolari, pentru acţiunile pe care încă nu le deţine la compania americană Navistar International

Divizia de camioane a Volkswagen oferă 2,9 miliarde de dolari pentru a deține integral Navistar

Spread the love

Traton, divizia de camioane comerciale a grupului german Volkswagen AG, a oferit 35 de dolari per titlu, sau 2,9 miliarde de dolari, pentru acţiunile pe care încă nu le deţine la compania americană Navistar International, transmite Reuters.

În 2016, Volkswagen a achiziţionat o participaţie de 16,60% în producătorul american de camioane, iar în prezent deţine aproape 16,80%. Obiectivul celor două companii era să colaboreze în domeniul achiziţiilor şi a dezvoltării tehnologiei, pentru a-şi reduce anual costurile cu 200 de milioane de dolari.

Acţiunile Navistar au depăşit nivelul de 36 de dolari în urma propunerii Traton, ceea ce sugerează că investitorii se aşteaptă ca grupul german să majoreze oferta.

Producătorii de camioane din întreaga lume se confruntă cu dificultăţi din cauza costurilor ridicate pentru dezvoltarea noilor modele şi a scăderii activităţii în industrie. Ei sunt forţaţi să facă noi alianţe pentru a împărţi costurile. În 2017, Navistar şi VW au anunţat că vor colabora în vederea dezvoltării camioanelor electrice.

Vineri, acţiunile Traton înregistrau un avans de 0,4%, în timp ce titlurile Volkswagen au scăzut cu 0,7%.

Traton include brandurile europene de camioane comerciale MAN, Scania şi Volkswagen.

Știre Agerpres

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă