Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Dăncilă îi întinde o mână lui Tăriceanu

Spread the love

Premierul Viorica Dăncilă încearcă să își salveze Guvernul. După ultimatumul primit de la ALDE, șefa Executivului a declarat, vineri, la Iași, că ar fi o greșeală ca ALDE și PSD să nu își asume până la capăt responsabilitatea asumată în fața electoratului.

”Ar trebui ca în perioada următoare să ne întâlnim cu ALDE în ședință de coaliție pentru a dezbate toate problemele”, a declarat ieri Viorica Dăncilă la Iași. Ea a recunoscut totuși că se pregătește și pentru eventuala despărțire de ALDE, fiind in discuții cu UDMR pentru susținerea unui guvern minoritar al PSD.

Dăncilă a spus totodată că va trimite propunerile pentru noii miniștri ai Cabinetului său președintelui Klaus Iohannis luni sau marți, după o discuție din Comitetul Executiv Național al partidului.

Anterior însă, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu declara, pentru Mediafax, că nu este de acord cu varianta remanierii, spunând că în prezent Guvernul funcționează din inerție și este nevoie de un gest puternic, de forță al șefului Executivului.

Concret, ALDE a cerut PSD ca până în data de 20 august să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare a Guvernului, dând de înțeles că în caz contrar va rupe coaliția de guvernare cu PSD.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments