Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Sunt optimist și am doar gânduri pozitive."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României
birou

Cum se pot păstra ordinea și curățenia în birou?

Spread the love

Mediul în care ne desfășurăm activitatea zilnică își pune amprenta asupra creativității, productivității și eficienței noastre. Petrecem mare parte din zi la birou, printre o mulțime de documente, produse ori proiecte, de aceea avem nevoie de spații organizate care să ne ușureze munca. Felul în care este amenajată zona de lucru influențează capacitatea de concentrare. Potrivit studiilor, un birou dezorganizat este un semn al creativității și imaginației, în timp ce un mediu bine pus la punct te ajută să îți faci mult mai bine treaba și într-un timp mai scurt. Ordinea elimină energiile negative ori distragerea atenției, oferă control asupra asupra muncii, aducând succes întregii companii. Iată trei soluții eficiente care vor ușura mersul intern al lucrurilor la birou: 

Cum se pot păstra ordinea și curățenia în birou?

Produsele de papetărie și birotică sunt excelente pentru a-ți organiza lucrurile. Un birou bine organizat înseamnă să ai un loc pentru fiecare obiect și să îți creezi reguli și obiceiuri prin care să pui orice piesă folosită înapoi.

În primul rând, fă o curățenie generală și aruncă tot ceea nu mai folosești. Probabil că ai o mulțime de lucruri ce îți ocupă spațiul inutil și te împiedică să găsești mai ușor ceea ce îți trebuie! Ține cont că nu este suficient să îți ordonezi actele și dosarele doar atunci când ai timp, o dată pe lună sau la câteva săptămâni. Ca să menții curățenia și disciplina trebuie să îți formezi un obicei zilnic din a-ți organiza obiectele de birou. De asemenea, încearcă să ții la îndemână lucrurile pe care le folosești des.

Acordă atenție și cumpărăturilor deoarece există posibilitatea să achiziționezi lucruri de care nu ai nevoie. Înainte de a pleca la shopping, fă-ți o listă cu produsele dorite și un inventar a ceea ce ai deja. În acest fel, vei economisi bani, timp și spațiu în birou. Cu cât reușești să te organizezi mai bine și să păstrezi curățenia zilnică, cu atât îți va fi mai simplu să lucrez. În plus, mintea ta nu va fi încărcată din cauza dezordinii, iar atmosfera va deveni mai puțin apăsătoare.

Ce obiecte nu trebuie să lipsească din birou?

Cele mai multe persoane își echipează spațiul de lucru cu o mulțime de obiecte înainte de a ști dacă le vor fi sau nu folositoare. Ei bine, totul depinde de jobul pe care îl ai și de ceea ce utilizezi în mod curent. Dotează-ți biroul cu mape, dosare, tăvițe pentru organizare, rollbox cu sertare ori bibliorafturi dacă obișnuiești să lucrezi cu multe documente. În această lume digitalizată, computerul ori laptopul sunt primele lucruri fără de care un birou nu ar fi complet. O agendă este necesară indiferent de funcția deținută pentru că te ajută să îți gestionezi programul și să știi ce ai de făcut în fiecare zi.

Post-it-urile sunt indispensabile într-un birou deoarece sunt cele mai simple elemente prin care îți poți reaminti detalii ori îți poți nota informații scurte. Agrafele de birou, capsatorul și perforatorul sunt și ele accesorii importante pentru birou, mai ales atunci când arhivezi actele.

Cum se organizează cele mai importante documente?

Este absolut necesar să îți păstrezi documentele într-o ordine riguroasă pentru a le găsi foarte ușor atunci când ai nevoie. De exemplu, un contabil trebuie să aibă întotdeauna la îndemână datele referitoare la anumite perioade, zile, angajații sau diferite investiții. Actele pe care acesta le utilizează zilnic sunt extrem de variate, la fel și modul în care le va organiza. Astfel, pentru o persoană care lucrează cu o mulțime de hârtii sunt indicate dosarele cu șină, cele plic și foliile de plastic. Folosește un produs separat pentru fiecare categorie de documente și etichetează-le pentru a ști ce acte sunt acolo fără să răsfoiești întregul dosar.

Un biblioraft este extrem de util pentru a ține aproape documentele importante. De asemenea, poți folosi mai bibliorafturi în dulap ori pe birou pentru a separa dosarele în funcție de client, furnizor, perioadă sau alt criteriu dorit. Dulapurile pentru depozitarea documentele nu trebuie să îți lipsească din birou. În interiorul lor poți așeza bibliorafturile pline cu acte și în acest fel spațiul tău de lucru va fi mult mai organizat. Alege câte un loc pentru fiecare categorie de documente în parte, de pildă pe un raft așează contractele cu furnizorii și pe altul facturile către clienți. Fiecare detaliu te va ajuta să creezi o rutină care să te ajute în organizarea activității.

Un birou ordonat contribuie la creșterea capacității de concentrare asupra a ceea ce ai de îndeplinit. Organizează-ți obiectele și păstrează disciplina zilnică dacă îți dorești mai multă productivitate la locul de muncă!

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments