Residence

Coronavirus UK: Prințul moștenitor Charles – pozitiv – se autoizolează

Spread the love

Prințul moștenitor al tronului britanic, Charles, a fost depistat pozitiv cu Coronavirus. El prezintă simptome ușoare și s-a autoizolat în Scoția. 

Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, prezintă simptome ușoare, dar altfel „rămâne în stare de sănătate bună„, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că soția sa, Ducesa de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, a fost testată, dar nu are virusul.

Atât Charles cât și Camilla se autoizolează acum la Castelul Balmoral în Scoția.

Palatul Buckingham a declarat că Regina Elisabeta a II-a și-a văzut ultima dată fiul pe 12 martie, iar suverana, a adăugat Palatul Buckingham, „urmează toate sfaturile adecvate cu privire la bunăstarea ei„.

Regina, care luna viitoare împlinește 94 de ani se află în izolare la Castelul Windsor, situat la 40 km vest de Londra, împreună cu Prințul consort Philip, în vârstă de 98 de ani. 

Regina la Windsor

Se așteaptă ca suverana să adreseze o declarație televizată de la Windsor, prima de acest fel după cea din 2002 ocazionată de moartea Reginei Mamă Elisabeta. 

Prințul Charles este fiul mai mare al Reginei și primul în linia de succesiune, fiind apoi urmat de Prințul William în vârstă de 37 de ani. El a preluat în ultima vreme unele dintre atribuțiile de reprezentare ale mamei sale și o însoțește la deschiderea parlamentului în locul tatălui său. 

Testele au fost efectuate de NHS (Serviciul Național de Sănătate) în Aberdeenshire, unde au îndeplinit criteriile necesare testării.” se spune într-un comunicat de presă al Clarence House, reședința Prințului Charles

Nu este posibil să aflați de la cine a luat virusul din cauza numărului mare de angajamente pe care le-a desfășurat în rolul său public în ultimele săptămâni.” se mai spune în comunicat

Ultimul angajament public al prințului a fost pe 12 martie, dar presă a relatat că ulterior el a avut o serie de întâlniri private cu persoane din Ducatul Cornwall, domeniul privat al Prințului Charles.

Prințul Charles a fost depistat pozitiv la două săptămâni după întâlnirea sa cu Prințul Albert de Monaco, primul șef de stat din lume infectat cu Coronavirus. 

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă