Residence

Coronavirus UK: „Boris Johnson pe respirator – dezinformare a Rusiei”

Spread the love

Cabinetul prim ministrului britanic a respins drept „dezinformare” o știre transmisă din Rusia că Boris Johnson ar urma să fie pus pe respirator din cauza Coronavirus. Premierul Johnson a fost internat în spital duminică ca urmare a unor simptome persistente. 

Premierul se află în spital sub observație, după ce a fost internat ca măsură de precauție. El a confirmat pe 27 martie că are COVID-19, boala cauzată de Coronavirus.

În ciuda a peste o săptămână în auto-izolare, premierul Johnson are încă simptome „persistente” ale virusului – tuse și temperatură.

Premierul Johnson a declarat că este „într-o dispoziție bună” la Spitalul St Thomas ’din Londra și că „țin legătura cu echipa mea”. Purtătorul său de cuvânt oficial a declarat ca a petrecut o „noapte confortabilă” în spital. 

Între timp ședințele cabinetului restrâns sunt conduse de ministrul de externe, Dominic Raab, care deține titlul de prim secretar de stat. 

Agenția oficioasă de știri RIA-Novosti din Rusia a relatat că premierul Johnson ar urma să fie pus pe un ventilator medical din cauza Coronavirus, atribuind informația unei „surse apropiate conducerii NHS” – Serviciul Național de Sănătate.

 „Aceasta este dezinformare. Departamentele noastre guvernamentale de specialitate au înregistrat o întețire a relatărilor false și derutante de la începerea pandemiei Coronavirusului” a declarat purtătorul de cuvânt al premierului:

Este vital ca orice dezinformare să fie contracarată rapid.” a adăugat el. 

Teoria conspirației 5G

El a adăugat că guvernul continuă să colaboreze cu companii de media socială pentru a „face eforturi pentru acțiuni suplimentare în vederea stopării extinderii în continuare a falsurilor și zvonurilor”.

Downing Street – cabinetul prim ministrului – a criticat sever și „teoria nebună a conspirației” că stâlpii rețelelor de telefonie 5G răspândesc Coronavirusul și a avertizat că vandalii care îi distrug pun vieți în pericol.

Ministrul culturii, Oliver Dowden, va purta discuții cu companiile de media socială săptămâna aceasta pentru a le convinge de  nevoia de a opri răspândirea unei „teorii stupide„.

Ați văzut relatări despre vandalism criminal împotriva stâlpilor 5G; oamenii trebuie să înțeleagă că, prin distrugerea acestor stâlpi, de fapt, pun vieți în pericol, deoarece pe aceștia se bazează serviciile de urgență„, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit cotidianului The Guardian circa 20 de stâlpi de rețea 5G au fost vandalizați în ultima vreme. 

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă