Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Contre Dăncilă-Ponta pe tema guvernării. Premierul a lipsit de la discuția cu ALDE

Spread the love

Contre Dăncilă-Ponta pe tema guvernării. Premierul a lipsit de la discuția cu ALDE

Liderii PSD au discutat luni cu reprezentanții ALDE, în încercarea de a convinge partenerul de guvernare să nu rupă coaliția. Între timp, liderul Pro România, Victor Ponta, a avut un schimb dur de replici cu premierul Viorica Dăncilă.

ACTUALIZARE 3: Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că la întâlnire au participat Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, care au așteptat aproximativ 20 de minute să vină Viorica Dăncilă. În cele din urmă, discuția a început fără șefa Executivului, nefiind oferită nici o explicație privind absența premierului.

ACTUALIZARE 2: Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, pe Facebook: „Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului”.

ACTUALIZARE 1: La ședința de luni a coaliției nu a participat și premierul Viorica Dăncilă. Aceasta i-ar fi anunțat în prealabil pe liderii ALDE că nu poate veni la discuții. Conform unor surse citate de Digi 24, ALDE ar urma să decidă în ședința forurilor statutare dacă va părăsi guvernarea.

Călin Popescu Tăriceanu a pus condiții pentru păstrarea coaliției PSD-ALDE, între care un nou program de guvernare și restructurarea Guvernului Dăncilă. Condițiile au fost însă respinse de premier, care a spus că PSD nu acceptă ultimatumuri.

Luni, chiar în ziua întâlnirii cruciale dintre Dăncilă și Tăriceanu, liderul Pro România, Victor Ponta, a scris pe Facebook că șefa Guvernului i-ar fi propus să intre în Executiv, după ce va da afară ALDE din coaliție: ”Ca și în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut și mie “sprijinul pentru rămânerea la guvernare”; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii și că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomânia, a insistat să mă vadă și să mă convingă, deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei!”.

Ulterior, Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Ponta pe Facebook, acuzându-l pe fostul premier PSD că este mincinos: ”Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale”.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments