Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Compania rusă Rosatom ar putea construi noua centrală nucleară de la Belene, pe malul Dunării

Spread the love

Compania rusă Rosatom ar putea construi noua centrală nucleară de la Belene, pe malul Dunării

Rosatom a depus o ofertă pentru a se implica în proiectul care vizează construcţia unei centralei nucleare la Belene, Bulgaria, pe malul Dunării, informează conducerea companiei ruse de stat, citată de Reuters.

“Compania de stat Rosatom a prezentat o ofertă în cadrul procedurii pentru selectarea unui investitor strategic la proiectul centralei nucleare de la Belene“, informează compania rusească  într-un comunicat de presă. Mai mult, cei de la Rosatom susțin că oferta lor a fost deja acceptată de omologii bulgari de la NEK. 
Anunțul a fost făcut cu doar câteva ore îniante să expire termenul limită pentru depunerea scrisorilor de intenție. Procedura de selecție fusese publicată în jurnalul oficial al Uniunii Europene spre sfârșitul lunii mai.

Proiectul de la Belene a fost mereu o preocupare a autorităților bulgare. Planul unei noi centrale a fost anulat în 2012, în principal pentru că Sofia nu a găsit un investitor, dar și pentru că Uniunea Europeană și Statele Unite au pus presiune, în lobby-ul lor de reducere a dependenței energetice față de Rusia. 
Proiectul de la Belene, în apropiere de România, este evaluat la cel puțin 10 miliarde de euro. Prin construcția unei noi centrale nucleare, Bulgaria vrea să compenseze pierderea reactoarelor învechite de la Kozlodui. 

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments